Nacompetitie Noord-Limburg: vreugde en verdriet

 

 © ING Image.

Venlo -

De nacompetitie is in volle gang. Verschillende clubs uit Noord-Limburg kwamen donderdag 16 juni in actie. Hieronder een overzicht.

De enige club uit Noord-Limburg die nog kans maakt op promotie is Melderslo. De ploeg van Freek Thoone won op bezoek bij Langeberg met 1-2 en maakt zich nu op voor de eindstrijd met Groesbeekse Boys voor een ticket naar de tweede klasse.

De wedstrijd tussen Melderslo en Groesbeekse Boys wordt zondag 19 juni om 14.30 uur op neutraal terrein in het Brabantse Boekel gespeeld. De finalisten zijn geen onbekenden van elkaar, ze kwamen elkaar ook al in de reguliere competitie tegen. ,,Daar weten we alles van. We hebben er in Groesbeek met 0-3 van gewonnen en thuis met 2-1. Mijn spelers zijn zich er echter van bewust dat we een goede tegenstander treffen’’, aldus Melderslo-coach Freek Thoone.

Lees ook: Vijf Limburgse degradanten: doek valt voor Lindenheuvel/Heidebloem Combinatie, Centrum Boys, Wijnandia, HBSV en Haelen

Voor Sportclub Irene en Baarlo is het doek gevallen. De ploeg van Eric Caasenboord ging op bezoek bij KVC Oranje uit Kerkrade met 2-1 onderuit. Baarlo verloor op eigen veld met 0-2 van Sittard.

HBSV is gedegradeerd naar de vierde klasse. De Hout-Blerickenaren verloren op eigen veld na strafschoppen van Hapse Boys. EWC’46 speelt volgend ook weer in de vierde klasse. Bruheze was met 4-0 te sterk voor de equipe uit Well.