Wilde staking uitgebroken bij schoonmakers op Schiphol

 

 © ANP/HH

Bij de schoonmakers op Schiphol is volgens vakbond FNV een wilde staking uitgebroken.

RedactieBron: ANP

FNV zegt dat de actievoerders boos zijn dat niet alle schoonmakers aanspraak kunnen maken op de zomerbonus die Schiphol onlangs beloofde aan personeel vanwege de drukte op het vliegveld.

Het gaat onder meer om schoonmakers die vliegtuigen schoonmaken. Een wilde staking wil zeggen dat die niet door de vakbond zelf is georganiseerd. Volgens een woordvoerder is FNV dan ook niet direct betrokken. Wel is de bond gevraagd om te bemiddelen in het conflict.

Gesprek

FNV-bestuurder Herrie Hoogenboom praat momenteel met zo’n 100 tot 150 actievoerders die zich hebben verzameld op het plein voor Schiphol Plaza. Ze willen met de FNV’er en een kleine delegatie schoonmakers het gesprek aangaan met Schiphol.

Lees ook: Zorgeloos vliegen vanaf luchthavens in Duitsland en België deze zomer geen zekerheid

De luchthaven laat weten dat zich op het plein inderdaad een groep mensen heeft verzameld. Dit zou momenteel „geen impact op de operatie” hebben, is alles wat een woordvoerster van Schiphol hierover kan zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws