Brussels Airlines schrapt ruim driehonderd vluchten om driedaagse staking

 

 © Getty Images/iStockphoto

Brussel -

Brussels Airlines annuleert 315 vluchten tijdens een driedaagse staking in de Belgische hoofdstad van het cabinepersoneel en de piloten later deze week. Daardoor worden veertigduizend passagiers getroffen, aldus de luchtvaartmaatschappij.

ANPBron: ANP

Het personeel staakt donderdag, vrijdag en zaterdag onder meer vanwege de volgens hen te hoge werkdruk. Van 23 tot en met 25 juni moet Brussels Airlines ongeveer 60 procent van haar geplande vluchtschema schrappen. Tickethouders worden uiterlijk dinsdag van de annuleringen en mogelijke alternatieve vluchten op de hoogte gebracht, zegt de maatschappij in een persbericht. Ook zegt ze de gevolgen van de stakingsacties op de drempel van het zomerseizoen te betreuren. Er waren einde deze week 533 vluchten gepland, inclusief charters, voor 70.000 reizigers.

Volgens de maatschappij heeft ze recent 225 nieuwe bemanningsleden aangetrokken en het vluchtschema verlicht met het schrappen van 148 vluchten.

Het vliegverkeer vanuit Brussels Airport lag maandag al helemaal stil vanwege een nationale staking. Ook Nederlandse reizigers maken vaak gebruik van het nationale vliegveld in Zaventem nabij Brussel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws