Hoe ga je om met een natuurbrand? Brandweer Limburg-Noord bootst scenario na

 

 © ING Image

Venlo -

Brandweer Limburg-Noord heeft in samenwerking met Stichting het Limburgs Landschap en Risk Factory Limburg-Noord een nieuw seizoensgebonden scenario ontwikkeld: Omgaan met Natuurbrand.

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van gemeente Roerdalen het op dinsdag 7 juni scenario officieel geopend. Om (grote) natuurbranden te voorkomen is het belangrijk dat iedereen alert is op kleine brandjes in de natuur en deze snel worden opgemerkt. Sraar Theeuwen, Provinciaal Regisseur Natuurbranden licht het nieuwe initiatief toe: „We laten senioren en groep 8 leerlingen van basisscholen in Limburg-Noord de risico’s van natuurbranden beleven in een realistische scenarioruimte. Dé perfecte setting om veilig te oefenen! We leren ze hoe te handelen, zodat ze weten wat ze kunnen doen om natuurbranden te voorkomen, hoe ze een melding moeten maken van een beginnende brand in de natuur zien én hoe ze veilig kunnen vluchten.”

Lees ook: Te veel optimisme over herstel na natuurbrand: ‘Zonder ingrijpen wordt de Meinweg een groene woestijn’

Natuurbranden komen steeds vaker voor. Dit komt door meer en langere periodes van warm en droog weer. Dit heeft grote gevolgen. Voor de flora en fauna in natuurgebieden, maar ook voor de mensen die in de buurt van natuur wonen, werken of recreëren. Daarom wil Brandweer Limburg-Noord ervoor zorgen dat zij samen met de inwoners van de regio het beste beentje voorzetten om natuurbranden zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees ook: Staan de Limburgse bossen vol ‘kletskoekbomen’? ‘We planten lukraak maar wat, dit is een natuurramp’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten