Urbanusparochie Belfeld trapt uitgestelde viering 450-jarig bestaan af met fietstocht

Oude foto van de St.Urbanuskerk. 

Oude foto van de St.Urbanuskerk. © archief Sint Urbanusparochie

Belfeld -

De Sint Urbanusparochie in Belfeld viert het 450-jarig bestaan en trapt het feestjaar af met een fietstocht op 10 juli. Er is ook een jubileumboek in de maak.

Marcel van Lier

In april 2021 was het 450 jaar geleden dat de vroegere kapel aan de Maas in Belfeld werd verheven tot parochiekerk. Vanwege corona werd het jubileumfeest uitgesteld. Zondag 10 juli start om 9.30 uur vanuit ‘t Pronkèppelke een processie die onder begeleiding van Harmonie Kunst na Arbeid en Broederschap St. Urbanus via de Kerkstraat, Irenelaan, Bergstraat en Prins Bernardlaan naar de St.Urbanuskerk trekt. Daar begint om 10.30 uur een jubileumviering.

’s Middags is er een fietstocht met opdrachten die met behulp van QR-codes worden uitgevoerd. De start is tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf het plein voor de kerk. Eindpunt is speeltuin ’t Superweike.

Hoewel de historie een halve eeuw geleden bij het 400-jarig bestaan van de parochie al uitvoerig werd beschreven, komt er ook een jubileumboek. Daarin ligt de focus op de geschiedenis van de laatste vijftig jaar.

Deelname aan de fietstocht kost 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Venlo

Gemeenteberichten