‘Jaar van Tanja Groen’ ten einde: rond 1000 tips binnengekomen, waarvan de laatste nog worden uitgezocht

De persconferentie waarop Peter R. de Vries en de ouders van Tanja het ‘Jaar van Tanja’ bekendmaakten. © ANP

Maastricht -

Het afgelopen jaar zijn er rond de 1000 tips binnengekomen over de zaak Tanja Groen, de Maastrichtse studente die sinds 1993 wordt vermist. Het leeuwendeel daarvan is inmiddels al uitgezocht of terzijde geschoven; bij dertig tips loopt het onderzoek op dit moment nog.

Redactie

Dat maakte het bestuur van Stichting De Gouden Tip woensdag bekend, tegen het einde van het ‘Jaar van Tanja’.

Peter R. de Vries lanceerde de stichting vorig jaar op de verjaardag van Tanja Groen, 23 juni. Hij loofde daarbij 1 miljoen euro uit voor de tip die zou leiden tot de oplossing van de verdwijning.

De pakweg 1000 binnengekomen tips zijn allemaal bekeken en de meer concretere meldingen zijn doorgestuurd naar het coldcaseteam van de politie Limburg. Dat team is nog bezig met het natrekken en uitzoeken van 30 tips. Het uitgeloofde miljoen, opgehaald door crowdfunding, blijft beschikbaar voor het geval een van de ingekomen tips alsnog doorslaggevend blijkt. De stichting verwacht dat dit onderzoek voor het einde van het jaar wordt afgerond.

Steeds kleiner

Ondanks de hoge beloning en veel aandacht in de media is Tanja niet gevonden. „Wij beseffen dat de kans om haar te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven”, zegt het bestuur van de stichting in een persbericht. „De Stichting en Corrie en Adrie Groen willen iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet om Tanja te vinden.”

Lees ook: Stripverhaal als laatste strohalm in zaak Tanja Groen: ‘Hoe mooi zou het zijn als we bloemen op haar graf kunnen leggen’

De stichting staat sinds de moord op Peter R. de Vries onder leiding van zijn dochter Kelly de Vries. Over een paar weken wordt bekendgemaakt welke plannen de stichting voor de toekomst heeft.

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten