Op de fiets de wereld rond: eindelijk aangekomen in Amerika

 

Op 20 maart testte Linda positief op Covid-19. We mochten niet aan boord van de Queen Mary 2. Vijf weken later worden we alsnog overweldigd in luxe en stijl op deze ocean-liner. We zijn klaar voor de transatlantische oversteek.

Linda Reimersdahl en Ben van Baardwijk

Al het personeel verwelkomt ons aan boord en onze stateroom is perfect. Binnen 7 dagen zijn we in New York. Vanaf ons balkon aan de linkerkant van het schip kunnen we het Vrijheidsbeeld zien. We hebben er zin in!

Fietsen rond de wereld

Linda Reimersdahl en Ben van Baardwijk uit Maastricht vertrokken in juni 2020 voor een jarenlange fietstocht rond de wereld. Lees hier regelmatig hun reisblog.

Voor ons is de Queen Mary 2 “gewoon” een manier om de Atlantische Oceaan over te steken. We hadden liever ‘n zeilboot of vrachtschip genomen. Maar zoals altijd, roeien we met de riemen die we hebben. Ondertussen genieten we met volle teugen van deze once in a lifetime ervaring.

Dineren in restaurant Britannia is alsof je naar een sterren restaurant gaat. Al het personeel staat in de rij als we binnenkomen. Het eten is erg smaakvol.

Meer lezen en foto’s bekijken? Abonneer je hier op het blog van Linda en Ben

Er zijn twee gala-avonden. De eerste slaan we over omdat we alleen fietskleding hebben. In plaats daarvan houden we ons eigen feestje op ons balkon onder het genot van een flesje mousserende wijn.

Sluipen

We dineren liever in het restaurant in plaats van naar het buffet te gaan, dus sluipen we op de tweede gala-avond naar binnen in de beste outfit die we kunnen verzinnen. We dragen onze zwarte fietsvesten en -broeken met sokken in sandalen. Niemand die er iets van zegt. Om een beetje balans te vinden in al dat eten, gaan we twee keer per dag 1 uur naar de sportschool. Dat houdt ons enigszins fit.

Op de vierde dag van onze oversteek zijn de zeeën ruw, maar het schip blijft redelijk stabiel. Elke dag om 12 uur is er een bericht van de kapitein. Nu weten we waarom we geen schip naar Halifax konden vinden. In deze tijd van het jaar moet een meer zuidelijke koers worden aanhouden om ijsbergen te vermijden.

Meeuwen

De dag voordat we van boord gaan, zien we al enkele meeuwen. We naderen de kust. New York, we komen eraan! De tijd vloog heel snel voorbij. Sneller dan we hadden gedacht. Gaan we dit nog een keer doen? Als we geen zeilboot of vrachtschip kunnen vinden, is dit zeker een zeer goede optie.

Het mooie van varen in plaats van vliegen naar New York, is het passeren van het Vrijheidsbeeld. Dan zien we ook de skyline van Manhattan. En dat allemaal tijdens zonsopgang. Magisch!

Met onze volgeladen fietsen gaan we ‘s ochtends vroeg van boord in Brooklyn. Nog een hele dag om sightseeing te doen in Brooklyn en Manhattan. We zijn helemaal niet moe. Op het schip hebben we ons geleidelijk kunnen aanpassen aan de nieuwe tijdzone.

Elke wolkenkrabber met daarnaast veel bomen en groen is bijna kunst op zich. We genieten van de architectuur en de levendigheid van de Big Apple. De vele imposante huizen met mooie opgangen en brandtrappen aan de voorkant. Overal zien we reclames met grote en luide letters die je van alles proberen te verkopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten