BeNeLeague definitief van de baan: stap naar Duitse competitie optie voor Eaters

Eaters afgelopen seizoen in actie tegen Heerenveen. 

Eaters afgelopen seizoen in actie tegen Heerenveen. © Ermindo Armino

Er is definitief een kruis gezet door de BeNeLeague in het ijshockey. Eaters en de andere Nederlandse topclubs willen nu onderzoeken of ze kunnen aansluiten bij de Duitse regionale competitie.

Redactie

Een grensoverschrijdende competitie met Nederlandse en Belgische teams -zoals de laatste jaren- was bij de teams nog altijd de favoriete optie, maar IJshockey Nederland en de Belgische evenknie KBIJF kwamen er samen niet uit.

Een samenvoeging met de Nederlandse eredivisie zien Eaters Geleen, Den Haag, Heerenveen en Zoetermeer gezien het niveauverschil niet zitten. Volgens de vier clubs is een samenwerkingsverband met de clubs die uitkomen in de Duitse Regionale Liga West nu de beste optie. De vier Belgische clubs uit de BeNeLeague hebben zich eerder al bij de zes Duitse clubs in deze klasse gevoegd, waardoor er wellicht een competitie van veertien teams ontstaat.

Voor fans van Eaters zou een competitie met Duitse clubs goed uitpakken, aangezien vijf van de zes clubs binnen honderd kilometer van Geleen spelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws