KLM annuleert nauwelijks geboekte reizen ondanks Schipholdrama

 

 © ANP / Fotobureau Dijkstra

DEN HAAG -

Luchtvaartmaatschappij KLM zegt dat de reizen van passagiers die voor deze zomer een vlucht hebben geboekt „gewoon” zullen doorgaan, ondanks de beperkingen op Schiphol. Ook vakantiegangers bij Sunweb en mensen die met TUI fly vliegen, zullen gewoon op vakantie kunnen.

ANPBron: ANP

KLM, de grootste gebruiker van de nationale luchthaven, zal in juli en augustus op „beperkte schaal” vluchten annuleren, maar wil geen aantallen noemen. Daarnaast beperkt KLM de verkoop van nieuwe tickets, zodat het op Schiphol niet te druk wordt.

De reizigers van wie de vlucht wordt geannuleerd, krijgen een alternatief aangeboden. Dat zullen andere vluchten vanaf Schiphol zijn, wat volgens een woordvoerder mogelijk is door minder nieuwe tickets te verkopen. KLM houdt er rekening mee dat niet alle vervangende vluchten op dezelfde dag van de aanvankelijk geboekte reis kunnen vertrekken, maar streeft daar wel naar.

TUI

Ook vakantiegangers die bij TUI hebben geboekt en vliegen met maatschappij TUI fly zullen gewoon op vakantie kunnen. Voor TUI-reizigers die voor hun reis afhankelijk zijn van een andere maatschappij is het afwachten. Dat zegt TUI in een verklaring. Net als andere reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen moet ook TUI het aantal reizigers op Schiphol terugbrengen. Veruit het merendeel van de vliegvakanties zal nog steeds vanuit Amsterdam vertrekken, verduidelijkt de reisorganisatie. Voor dat deel van de reizigers dat niet meer vanaf Schiphol mag vertrekken, gaat TUI vluchten inzetten vanaf regionale luchthavens.

 

 © NurPhoto via Getty Images

Lees ook: Commentaar: De chaos op Schiphol is te wijten aan jarenlang falend personeelsbeleid en slechte betaling van medewerkers

„Wij zijn op dit moment een ingewikkelde puzzel in elkaar aan het leggen, die als uitkomst heeft dat we de vliegvakanties met een TUI fly vlucht toch allemaal kunnen uitvoeren. Ook kunnen we alvast melden dat alle vakanties richting de ABC-eilanden en het Caraïbisch gebied, met een TUI fly vlucht, vanaf Schiphol blijven vliegen.”

Sunweb

Reisorganisatie Sunweb zal eveneens alle vakanties die voor 7 juli tot en met 14 augustus op de planning staan volgens planning uitvoeren. Volgens het concern zal een klein deel van de vakantiegangers, circa 1 procent van het totaal, wel iets gaan merken van de aanpassingen die moeten worden gedaan. Maar dan gaat het om het vervroegen of verlaten van de vakantie met een dag.

Verder is het mogelijk dat reizigers die via Sunweb reizen, of met andere merken van het concern zoals Eliza was here, GOGO en Primavera, vanaf een andere luchthaven vliegen. „We hebben ons uiterste best gedaan om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven aan onze klanten en ik ben dan ook blij te kunnen zeggen dat we alle vakanties die geboekt zijn voor de periode 7 juli tot en met 14 augustus kunnen uitvoeren”, aldus topman Mattijs ten Brink van Sunweb.

 

 © ANP / Novum RegioFoto

Net als andere reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen moest Sunweb puzzelen om de gevraagde reductie van het aantal reizigers op Schiphol voor elkaar te krijgen. Sunweb maakt bij vliegvakanties gebruik van de diensten van Transavia. Halverwege de maand juli wordt er meer bekendgemaakt over het aantal Transavia-vluchten dat er tussen half en eind augustus mag worden uitgevoerd vanaf Schiphol.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws