Ontsnapping uit tbs-kliniek Nijmegen ‘duurde een minuut’

 

 © De Telegraaf

Redactie

De twee tbs’ers die dinsdagavond zijn ontsnapt uit de kliniek van de Pompestichting in Nijmegen waren binnen een minuut weg, zo bevestigt een woordvoerder berichtgeving van de Gelderlander.

De ontsnapping, die werd gezien op de beveiligingscamera’s, ging volgens de woordvoerder zo snel dat ingrijpen niet meer mogelijk was. Het duo vertrok in een gereedstaande auto nadat er in het hek van de tbs-kliniek door onbekenden een gat was gemaakt.

De Pompestichting besloot eerder al een extra hek aan te leggen na eerdere ontsnappingen. Dit tweede hek is nu voor 75 procent af, maar stond volgens de krant niet op de plek waar de tbs’ers ontsnapten. De Pompestichting beraadt zich nu op extra veiligheidsmaatregelen in afwachting van de voltooiing van de bouw van het hek, maar benoemt hierbij ook dat er tijdens de werkzaamheden al extra camera’s waren geplaatst en extra beveiligingsrondes plaatsvonden.

Vuurwapengevaarlijk

De politie en het Openbaar Ministerie meldden woensdag dat de ontsnapte tbs’ers de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Windster zijn. Dijkman is in 2021 veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor een gewelddadige overval. Windster kreeg in 2019 5,5 jaar cel en tbs voor afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers om het leven kwam.

Na hun ontsnapping is meteen gezocht met onder meer een politiehelikopter, maar hun verblijfplaats is nog onbekend. Het duo is volgens het OM vuurwapengevaarlijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws