Stichting Wigwam kampt met vrijwilligerstekort: ‘Mogelijk moeten vakanties worden geannuleerd’

 

 © Jeroen Kuit

Valkenburg -

Stichting Wigwam, die onder meer in Heel en Valkenburg vakanties organiseert voor gezinnen met een kind met een beperking, luidt de noodklok. Als niet snel vrijwilligers worden gevonden om het verblijf van deze jongens en meisjes mogelijk te maken, moeten er vakanties worden gecanceld.

Redactie

De schoen knelt behoorlijk, blijkt uit de meest recente noodkreet van de stichting: in totaal komt Wigwam nog ongeveer zestig vrijwilligers tekort, terwijl de zomervakanties al over drie weken beginnen. „De nood is zodanig hoog dat er mogelijk vakanties zullen moeten worden geannuleerd. Iets wat we te allen tijde willen voorkomen, aangezien dit voor deze zwaar belaste gezinnen vaak de enige manier is om op vakantie te kunnen gaan”, schrijft Wigwam.

Lees ook: Stichting Wigwam slaat vleugels uit

Maatwerk

„Tijdens deze vakanties wordt een activiteitenprogramma georganiseerd waar alle kinderen van het gezin, met en zonder beperking, aan kunnen deelnemen. Elk kind met een beperking krijgt gedurende het activiteitenprogramma individuele zorg en begeleiding.”

Om dit mogelijk te maken zijn snel meer vrijwilligers nodig. „Ervaring is niet vereist, enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel wel.”

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op stichtingwigwam.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten