Zuid-Limburg is de bekendste streek van Nederland

 

 © Visit Zuid-Limburg

Sittard -

Zuid-Limburg is bij vrijwel alle volwassen Nederlanders bekend en staat voor de eerste keer op nummer 1 in de ranglijst van bekendste streken van Nederland. Verder is Zuid-Limburg het op één na sterkste strekenmerk, na de Veluwe. Dit blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Redactie WijLimburg

Qua bezoekintentie staat Zuid-Limburg op de tweede plek en onder jongeren op de eerste plaats. Zuid-Limburg als merk heeft bovendien een positieve weerslag op de rest van Limburg aldus de onderzoekers.

Sympathiek

Volwassen Nederlanders zien Zuid-Limburg in het algemeen als een sympathieke streek en noemen de woorden uniek, actief, goedig en opgewekt wanneer ze de persoonlijkheid van het merk beschrijven. Als het gaat om merkprestatie scoort Zuid-Limburg hoog op de merkprestatiefactoren veel groen/mooie natuur, goede wandel- en fietsmogelijkheden, een streek met aantrekkelijke mogelijkheden voor vakantie in een prettige sfeer en een goed horeca- en uitgaansaanbod. Zuid-Limburg scoort vooral goed bij Nederlanders met een parttimebaan, gepensioneerden, 55-plussers en mensen met een boven modaal inkomen.

Prestaties onder jongeren

Er is ook onderzoek gedaan onder jongeren tussen 12 en 18 jaar. Opvallend is dat Zuid-Limburg onder jongeren een topscore behaalt qua bezoekintentie waarin 52 procent denkt de streek in de komende twee jaar te gaan bezoeken. Het prestatie-aspect dat jongeren het leukst vinden aan Zuid-Limburg is het onderdeel vakantiemogelijkheden, maar ook de natuurlijke/groene omgeving, de mogelijkheden om in Zuid-Limburg te eten, drinken, uit te gaan, te winkelen en de sfeer. Leuke festivals en theaters/podia scoren minder.

In de positie van de Zuid-Limburgse vrijetijdsorganisaties valt op dat de attracties van Parkstad Limburg relatief vaak worden genoemd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws