Uitzendbureau in Zuid-Limburg zet volop in op gepensioneerden: ‘Waarom thuiszitten als je nog zo veel te bieden hebt?’

Rogier Leenaers (rechts) en Nick Janssen van het Valkenburgse uitzend- en detacheringsbureau Wassen+Partners.    

Rogier Leenaers (rechts) en Nick Janssen van het Valkenburgse uitzend- en detacheringsbureau Wassen+Partners.  © Rob Oostwegel

Valkenburg -

Hoe kom je aan handjes? De ongekende krapte op de arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Het Valkenburgse uitzendbureau Wassen+Partners zet volop in op mensen die al met pensioen zijn. „Waarom thuiszitten als je nog zo veel te bieden hebt?”

Stefan Dölcken

Het valt direct op als je de website bezoekt: onder het kopje ‘Onze diensten’ kun je meteen doorklikken naar het onderwerp ‘Werken als pensionado’. Er zijn natuurlijk al uitzenders die zich specifiek richten op oudere werknemers, maar dat een regulier uitzend- en detacheringsbureau als Wassen+Partners zo nadrukkelijk inzet op mensen ‘op leeftijd’ is opmerkelijk. Zelfs in een tijd dat er overal een schreeuwend tekort is aan personeel. „Het is voor ons een noodzakelijke stap”, zegt mede-eigenaar Rogier Leenaers (46). „We worden geconfronteerd met een enorm krappe arbeidsmarkt en dus moet je nieuwe, creatieve oplossingen bedenken. Het heeft geen zin om te zeggen: we hebben geen mensen, niks aan te doen.”

Nick Janssen (65), eveneens mede-eigenaar van het Valkenburgse bedrijf, noemt het logisch dat de oudere doelgroep nu meer dan ooit in beeld komt. „Kijk naar mij. Ik zou ook thuis kunnen gaan zitten, maar ik kies er bewust voor om te blijven werken. Ik vind het leuk, dus waarom zou ik het niet doen? Ik weet zeker dat veel 65-plussers daar net zo over denken en we zouden gek zijn als we niet proberen om die mensen aan boord te halen. Waarom thuiszitten als je nog zo veel te bieden hebt?”

Lees ook: We zullen echt steeds meer handjes uit het buitenland moeten halen

Wassen+Partners, een kleintje op de uitzendmarkt met dagelijks 100 tot 125 mensen aan het werk, richt zich met name op de bouw, de techniek en productiebedrijven. Niet meteen jobs die zich lenen voor 65-plussers, zou je zo denken. Janssen zucht. Het is blijkbaar iets dat hij vaker hoort. „Je moet het omdraaien”, is hij stellig. „Wat zou iemand die na zijn pensioen nog overweegt te werken zelf graag willen? Natuurlijk kan zo iemand niet de hele dag bij een metaalbedrijf gaan staan lassen. Maar ik heb al iemand gesproken die dat best weer een paar uur in de week zou willen doen.”

Nood is hoog

Zitten werkgevers daarop te wachten? Leenaers moet lachen. „Die staan op dit moment óveral voor open. De nood is heel hoog. Het is belangrijk dat je daarover in gesprek gaat met een werkgever. Dat doen we ook en dan merk je dat ook daar heel veel ruimte is voor creatieve oplossingen. Die paar uurtjes laswerk die een pensionado kan doen, zorgen er bijvoorbeeld voor dat een andere werknemer kan worden vrijgespeeld voor een andere klus. Of denk aan iemand met enorme ervaring die andere collega’s inwerkt. Of iemand die een paar uur per week aan de receptie zit. Er zijn zo veel mogelijkheden.”

 

 © Getty Images

Volgens Janssen is het belangrijk dat je goed luistert naar gepensioneerden die weer aan de slag willen. „Ik voer die gesprekken zelf. Het is voor iemand die al wat ouder is wel prettig om met een leeftijdsgenoot te praten, merk ik. Er zijn toch wel wat vragen. Over het werk, maar ook over financiële zaken. Dat verschilt per persoon en we maken daar maatwerk van. Daarmee neem je weer een drempel weg.”

Wondermiddel

Dat pensionado’s hét wondermiddel zijn voor de overspannen arbeidsmarkt is wellicht wat te veel gezegd. Uit cijfers van uitkeringsverstrekker UWV en de statistici van het CBS blijkt wel dat de arbeidsparticipatie van 65-plussers flink is gestegen. In tien jaar tijd is die in de categorie van mensen van 65 tot 70 jaar bijna verdubbeld: van 12,6 procent in 2012 tot 22,6 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. En bij 65- tot 75-jarigen is er een plus van 6,2 procent.

Lees ook: Teller aantal WW-uitkeringen in Limburg naar laagterecord

Wassen+Partners is pas sinds kort bezig met het werven van pensionado’s, maar Leenaers is nu al blij met de respons. „We hebben al tien tot vijftien mensen, zonder dat we er echt campagne voor hebben gevoerd, op wat activiteit op sociale media na. Dat stemt hoopvol.” De verwachtingen zijn best hooggespannen. „Ons doel is om op termijn honderd pensionado’s beschikbaar te hebben”, zegt Janssen. „Als die allemaal voor twaalf uur per week inzetbaar zijn, dan praat je over 1200 uur. Dat zijn pakweg dertig fte’s en daarmee verhogen we in één klap onze omzet met een procent of 30 én we leveren een waardevolle bijdrage aan het op gang houden van de economie.”

Beide eigenaren benadrukken dat het activeren van de ‘oude handjes’ onderdeel is van een bredere aanpak om aan personeel te komen. Leenaers: „Daarbij is ook om- en bijscholing steeds belangrijker. En je ontkomt er ook niet aan om meer werknemers uit het buitenland te halen. Maar dat werkende pensionado’s echt een waardevolle bijdrage kunnen leveren, daarvan zijn we overtuigd.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws