Welke Limburgers willen als Klimaatburgemeester buurtgenoten inspireren om bewuster om te gaan met het klimaat?

 

 © Rijksoverheid

Roermond -

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar ‘klimaatburgemeesters’, Limburgers die zich inzetten voor een beter klimaat.

redactie

De tweede Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen.

Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. „Voor deze editie zijn we op zoek naar nog meer Klimaatburgemeesters die hun buurtgenoten inspireren”, zo laat een woordvoerder van het ministerie weten. „Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert.”

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen.

Kijk voor meer informatie op: www.nkw2022.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Beek

Gemeenteberichten