Gratis watersporten voor kinderen in Venlose stadshaven

Zeilen, kanovaren en suppen met de Optimist on Tour. 

Zeilen, kanovaren en suppen met de Optimist on Tour. © Laurens Morel

Venlo -

Kinderen uit heel Noord-Limburg kunnen van 6 tot 9 juli gratis watersporten in de Venlose stadshaven. Het enige wat ze nodig hebben is een zwemdiploma.

Marcel van Lier

Optimist on Tour komt naar Venlo en laat kinderen van 8 tot 12 jaar kennismaken met suppen, kanovaren en zeilen. Ze krijgen eerst een korte theorieles aan wal en mogen daarna het water op. Basisscholen uit de hele regio maken gebruik van dit aanbod. Van 15.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur mogen ook andere kinderen watersporten.

Op het droge valt ook wat te beleven. In het waterlaboratorium langs de kant kunnen kinderen allerlei proefjes met water doen. Ze ontdekken waarom ijzeren punaises blijven drijven en hoe je water zuivert zodat het drinkbaar is.

Optimist on Tour is een initiatief van de gemeente Venlo, kanovereniging Viking Venlo en het Watersportverbond, dat instructeurs naar Venlo stuurt.

Kinderen die zich vooraf hier aanmelden, zijn zeker van een plek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten