Benefietavond ‘Nach vaan ’t Hart’ in hartje Maastricht brengt 5.425 euro op

De organisatoren Dyon de Vreede, Frans Theunisz en Chris Bernaards. 

De organisatoren Dyon de Vreede, Frans Theunisz en Chris Bernaards. © Laurens Bouvrie

Maastricht -

De eerste editie van de ‘Nach vaan ’t Hart’ heeft 5.425 euro opgebracht voor het Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, voor onderzoek naar hartfalen bij vrouwen.

Redactie

De benefietavond op zaterdag 18 juni begon met een wandeltocht door de binnenstad van Maastricht, begeleid door d’n Ingel vaan Mestreech en drager van het ‘stille licht’ John Eijssen van de Cellebroederskapel. De ruim 160 deelnemers werden onderweg getrakteerd op verhalen en gedichten, verteld door Jos van Herpen van Ziesjoem!, entertainer Eric Jaspers en Gilbert Peters van Alde Caerte Stadswandelingen. Sambaband Amistura zorgde voor muzikale omlijsting.

Aansluitend was er in dans- en partycentrum Bernaards een feestavond met benefiet optredens van Katja Henz, Dieter Koblenz, Beppie Kraft, DuoX-Elle, Angelina & Ronald, Huub Adriaens, Ziesjoem, Jérôme Gelissen en Frans Theunisz.

De organisatie laat weten dat er in 2023 hoogstwaarschijnlijk een tweede editie komt.

Lees ook: De Nach vaan ‘t Hart wordt een Maastrichts feestje voor hart- en vaatonderzoek én om het leven te vieren

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten