Adelmeijer Hoyng Advocaten viert 25-jarig jubileum

Hubert Savelkoul 

Hubert Savelkoul © Adelmeyer Hoyng

Maastricht/Roermond -

Advocatenkantoor Adelmeijer Hoyng vierde afgelopen jaar zijn 25-jarig jubileum. Alle reden voor een uitgebreid feest, maar wegens de coronamaatregelen was dit niet mogelijk. Daarom vierde het team van beide filialen (in Roermond en Maastricht) afgelopen donderdag het feest bij Château St. Gerlach in Valkenburg. Samen met 250 genodigden.

Redactie WijLimburg Rob Buchholz

Sinds de fusie van de twee kantoren Adelmeijer en Hoyng is zowel de wereld als ook het werk van de advocatuur veranderd, zo weet Hubert Savelkoul die sinds 2000 bij de organisatie in dienst is. „Internationale aspecten spelen een belangrijke rol, de wijze van procederen is anders en als advocaat hebben we steeds meer de rol van adviseur voor onze de cliënten. Noem het gerust een klankbord. Die rol willen en zullen we in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Twee verschillende culturen

Bij de start van het huidige kantoor was Adelmeijer Hoyng nog gevestigd in Maastricht en Heerlen. Beide organisaties kenden hun eigen sfeer. Waar bij Adelmeijer de meer zakelijke en formele sfeer bepalend was, daar kenmerkte het kantoor van Hoyng zich meer door het gevoel van joie de vivre en informele contacten. Het bleken twee verschillende culturen die elkaar echter perfect aanvulden, ook op het gebied van de verschillende disciplines binnen de advocatuur. Momenteel is het kantoor zowel gevestigd in Maastricht als Roermond.

Diverse disciplines

Savelkoul is dus sinds 2000 aan het kantoor verbonden. ,,Wij hebben zowel middelgrote als grote bedrijven tot onze cliëntenkring behoren. Natuurlijk zijn het vooral Limburgse bedrijven, maar zoals gezegd: de internationalisering heeft ook haar invloed op ons werk. Er zijn fusies en overnames. Dan komen partijen al snel bij ons uit voor een degelijk advies. Verder verzorgen wij veel insolventies; daarbij begeleiden wij bedrijven die zich in financiële nood bevinden. Tevens doen wij veel bouwgerelateerde zaken, zijn we actief op het gebied van het ondernemingsrecht en richten we ons op aandeelhoudersgeschillen plus het contractrecht.”

Founding Fathers

Tijdens de viering van het 25-jarig jubileum kregen de gasten onder andere een video te zien waarin de Founding Fathers (Hein Hoyng, Frits Udo en Jan Adelmeijer) van Adelmeijer Hoyng vertelden over hun carrière en hoe het er in de advocatuur gedurende de jaren 70, 80 en 90 aan toe ging. Tevens waren een aantal sprekers uitgenodigd en bestond er volop ruimte om te netwerken. ,,Het was een bijzondere dag,” zo kijkt Savelkoul terug. ,,Nu het jubileum gevierd is, richten we het vizier weer op de toekomst.”

Het is nu tijd om verder te groeien en beide kantoren verder te professionaliseren. Inge Mol, ook advocaat bij het kantoor, voegt daar aan toe: „Ik verwacht dat het persoonlijk contact met cliënten en die eerdergenoemde rol van klankbord een steeds essentiëlere rol zal spelen. De oplossing die wij bieden hoeven niet altijd direct van juridische aard te zijn. Het gaat om het complete pakket en het feit dat je met de klant meedenkt. De advocaat krijgt meer en meer de rol van strategische sparringpartner. Daarnaast willen we graag de prettige werkplek voor onze mensen blijven die we gedurende afgelopen 25 jaar ook waren.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Ander Nieuws