Springruiter Sanne Thijssen pakt goud in landenwedstrijd CHIO Rotterdam

Sanne Thijssen in Rotterdam. 

Sanne Thijssen in Rotterdam. © ANP / ANP

De Nederlandse springruiters hebben op het CHIO in Rotterdam net als vorig jaar goud gepakt in de landenwedstrijd. De ploeg van bondscoach Jos Lansink -met Sanne Thijssen uit Sevenum- bleef als enige zonder strafpunten. Frankrijk en Ierland pakten 8 strafpunten.

Redactie

Voor Nederland kwamen behalve Thijssen (met Don Quidam RB) Maikel van der Vleuten (Beauville Z), Willem Greve (Grandorado TN) en Harrie Smolders (Monaco) in actie. Zij gingen al aan de leiding na de eerste manche door al als enigen geen strafpunten te pakken. Frankrijk en Ierland stonden toen al beide op 4 strafpunten.

Lansink raakte geëmotioneerd na de overwinning in het Kralingse Bos. „Ik heb als ruiter gewonnen voor Nederland en België en om nu als coach te winnen is super. We hadden in Rome en Sankt Gallen al echt goede resultaten met de derde en tweede plaats. Vandaag viel alles op zijn plaats. Top.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws