Dafne Schippers gaat niet naar WK: ‘Daar heb ik niks te zoeken’

 

 © ANP/HH

Dafne Schippers zal in juli niet meedoen met het WK in het Amerikaanse Eugene. Dat liet de 30-jarige atlete vrijdag weten nadat ze in Apeldoorn haar Nederlandse titel op de 100 meter had geprolongeerd. Ze gaat zich voorbereiden op het EK in München (augustus) waardoor ze meer tijd heeft om echt in vorm te komen.

Willem HeldBron: De telegraaf

Schippers pakte de Nederlandse titel in 11,29 seconden, net voor de nummer twee Zoe Sedney (11,32). Ze was zichtbaar blij met de winst, maar wist ook dat ze met deze tijd bepaald niet bij de besten hoort in een internationaal topveld. Toch viel de tijd haar niet tegen, want Schippers had anderhalve week niet goed kunnen trainen wegens een coronabesmetting.

„Dat is niet niks, het viel me wel zwaar”, zegt ze daarover in Apeldoorn. „Een week geleden lag ik nog op bed en kon ik niks meer. Het sloeg echt op mijn longen. Ik heb niet de trainingsarbeid kunnen doen die ik wilde doen, maar wilde wel gewoon hier lopen. Maar ik ben blij dat het maar 100 meter is.”

Schippers, die in de afgelopen seizoenen met chronische rugproblemen kampte, noemt het ‘heel gek’, maar ook ‘logisch’ dat ze niet mee zal doen aan het WK. „Ik kan pas vanaf april een volledig trainingsschema volgen. De wedstrijden komen nog wat vroeg. Vandaar dat we besloten hebben niet op het WK, maar op het EK te mikken. Dat is toch wat later en dus hebben we meer tijd.”

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter zegt dat ze ‘dit soort keuzes’ nodig zijn om de volgende stap te kunnen maken. „Ik ben er onwijs slecht in, maar soms moeten die keuzes wel gewoon gemaakt worden. Dit is niet de leukste, maar wel de slimste keuze. Op dit moment heb ik op het WK niks te zoeken. Ik kan beter doortrainen en zorgen dat ik goed ben op het EK dan dat ik dingen half ga doen. We moeten dit jaar niks overhaast willen doen.’’

Ze voelt zich een stuk beter dan vorig jaar. „Ik ben heel fit en mis alleen wat trainingsarbeid. Maar ik ben blij dat ik gewoon weer wedstrijden kan lopen. Vorig jaar heb ik veel pijn gehad en dan is het niet meer leuk.” Schippers droomt nog van deelname aan het WK van volgend jaar en van de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. „Ik geloof dat het er nog in zit en voel dat ik weer ergens naar toe kan werken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws