Gluren bij de Buren in Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk

 

 © ING Image

Grevenbicht
Silke van Deelen

Er kan weer ‘gegluurd’ worden op diverse locaties in Grevenbicht en omgeving op zondagmiddag 3 juli vanaf 13.00 uur.

In Grevenbicht zijn er dit jaar zes locaties en in heel de gemeente zijn het er bijna veertig. Het programma is zeer divers en gaat van rauwe Limburgse punk tot het seniorenorkest. Zo speelt aan de Staai 9 de band Violet’s Tale uit Heerlen uptempo countrymuziek met diverse uitstapjes naar andere genres. Aan de Raadhuisstraat 10 bij Café Aurora is The Tune Diggers te horen met rockabilly, hillbilly en honkytonk muziek.

Op de Oude Veerstraat bij het monument van Chel Savelkoul klinkt muziek uit de jaren vijftig en zestig. A La Bonne Heurre brengt petticoatstijl maar zeker ook hedendaagse muziek. Aan de Heilig Kruisstraat 30 bij het protestants podiumkerkje zijn seniorenorkesten De Kingbeek en Beekdaelen te horen. Onder leiding van Jo Savelkoul wisselen beide orkesten elkaar af. Op de Steenweg naast de tennisclub op de parkeerplaats speelt Zjwieg rauwe punk op z’n Limburgs. En aan het Sterre der Zeeplein 12 bij het kerkje is de jonge Sef Wolfs te beluisteren. Dit zeventienjarige aanstormende multitalent is klaar om de rockacademie te veroveren.

Op borden in de voortuinen staat meer informatie over de optredende artiesten. Ook worden er her en der folders verspreid waarin het volledige programma te vinden is.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om te doneren met een QR code. Voor Sittard-Geleen komt al het gedoneerde geld bij elkaar waarna vijftig procent van de opbrengst verdeeld wordt onder de artiesten die in de gemeente hebben opgetreden.

Het programma staat online. Zoom in en klik op de speldjes op het kaartje om te zien wat waar te beleven is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten