Zilver voor titelverdediger Plaum, brons voor Gulikers op NK atletiek

Maarten Plaum. 

Maarten Plaum. © ANP

Maarten Plaum (26) is er zaterdag niet in geslaagd zijn titel op de 800 meter te prolongeren bij het NK atletiek. In Apeldoorn moest de man uit Limbricht voor de vierde keer in zes deelnames genoegen nemen met het zilver in 1.48.16 minuten. Djoao Lobles was met 1.48.04 net iets sneller.

Tom van der Wilt

De onwaarschijnlijke reeks medailles op een nationaal kampioenschap kreeg zo weer een vervolg voor Plaum, die in een tactische en vrij langzame race op het einde nog hard kwam opzetten met zijn traditioneel sterke eindschot. Lobles was echter net te ver weg om nog te kunnen kloppen.

Eerder op de dag had Jennifer Gulikers al brons gewonnen op de 5000 meter. De atlete uit Stein, die aan een opmerkelijke opmars bezig is sinds ze serieus is begonnen met hardlopen, noteerde met 16.17.89 minuten zelfs nog een persoonlijk record. Het betekende een derde medaille op een NK dit jaar, na podiumplaatsen op het NK 10 kilometer op de weg en het NK 10.000 meter op de baan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws