Brian Laundrie (23) bekent in notitieboekje waarom hij zijn verloofde Gabby Petito (22) vermoordde

 

 © ANP

Advocaten van de familie van Brian Laundrie (23), de verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), hebben acht pagina’s uit Laundrie’s notitieboekje vrijgegeven. Dat boekje werd vorig jaar in oktober teruggevonden, in de buurt van zijn stoffelijk overschot, in Florida. Het verhaal van het bekende Instagram-stel krijgt nu een aparte twist, want in het boekje onthult hij waarom hij zijn vriendin vermoordde.

RedactieBron: De Telegraaf

Op een van de pagina’s, onder andere gepubliceerd op de website van CNN, bekent Brian Laundrie waarom hij Gabby Petito vermoord heeft. Alles zou het gevolg zijn geweest van een tragisch ongeval in het Grand Teton National Park, waar het stel vorige zomer op doortocht was. „Een onverwachte tragedie”, noemt Laundrie het. Hij schrijft dat ze ongelukkig is gevallen en daardoor helse pijn had.

Zijn notities, netjes opgeschreven met een blauwe pen, beginnen met een persoonlijke boodschap voor Gabby: „Ik wou dat ik nu aan je zijde was. Ik wou dat ik nu tegen je kon praten.” Laundrie beweert dat hij er alles aan gedaan heeft om Gabby te troosten, terwijl haar toestand verslechterde. Zij weende van de pijn en bibberde voortdurend van de kou. Maar uiteindelijk kon hij het niet meer aanzien en besloot hij haar te doden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

„Hoe ver haar pijn ging, weet ik niet, ik weet alleen dat ze extreme pijn had. Ik heb een eind aan haar leven gemaakt, ik dacht dat het barmhartig was, dat het dat was wat ze wilde, maar ik zie nu alle fouten die ik heb gemaakt. Ik raakte in paniek, ik was in shock. Maar vanaf het moment dat ik besliste haar pijn weg te nemen, wist ik dat niet verder kon zonder haar.”

Lees ook: Agente die huilende Gabby Petito liet gaan heeft spijt: ‘Had ik maar meer gedaan’

Het notitieboekje werd vorig jaar op 20 oktober teruggevonden in een zakje, vlakbij zijn lichaam. Hij was gevlucht naar het Carlton Reserve, in de buurt van zijn huis in North Port, Florida. Daar schoot hij zichzelf door het hoofd. Ook daar schrijft hij over. „Ik maak er een eind aan, niet omdat ik angst heb om gestraft te worden, maar omdat ik het niet aankan dat ik nog een dag langer zonder haar verder moet.”

Spijt

In zijn boekje betuigt hij nog zijn spijt, vooral over wat hij zijn eigen familie heeft aangedaan. „Dit is voor hen een shock maar ook een verschrikkelijk verdriet...” „Maak ze het alstublieft niet moeilijker, dit gebeurde als een onverwachte tragedie.”

Gabby Petito en Brian Laundrie domineerden vorige zomer wekenlang het nieuws. De influencers lieten hun 169.000 volgers mee proeven van de roadtrip die de twee met hun busje maakte door de Verenigde Staten. Tot het noodlot toesloeg.

 

 © EPA

De familie van de 22-jarige Petito sloeg begin september alarm, nadat haar vriend zonder zijn vriendin terugkeerde naar huis in Florida, en weigerde te vertellen waar Petito zich bevond. Enkele dagen later sloeg de man op de vlucht, kort daarna werd het lichaam van zijn vriendin dood aangetroffen in een nationaal park in Wyoming. Gabby is door wurging om het leven gebracht.

Lees ook: Op elke foto leek Gabby Petito dolgelukkig, maar één video toonde de waarheid

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws