Collega’s verkiezen Arne Slot tot beste trainer in eredivisie; oeuvreprijs voor Bert van Marwijk

De winnaars Lukkien, Van Marwijk en Slot.  

De winnaars Lukkien, Van Marwijk en Slot.  © ANP / ANP

Arne Slot is verkozen tot beste trainer in de eredivisie van vorig seizoen. De coach van Feyenoord kreeg van zijn collega’s de voorkeur boven Erik ten Hag (Ajax), Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles). Ten Hag won de prijs vorig jaar voor de derde keer, na 2016 en 2019.

Redactie

Slot leidde Feyenoord in zijn eerste seizoen naar de derde plek in deeEredivisie én naar de finale van de Conference League. Daarin verloren de Rotterdammers van AS Roma.

Arne Slot. 

Arne Slot. © ANP / ANP

„Heel mooi om deze prijs als trainer van Feyenoord in ontvangst te mogen nemen”, reageerde Slot. „Om succesvol te kunnen zijn heb je in de eerste plaats goede, talentvolle spelers nodig die bereid zijn om dag in dag uit ongelooflijk hard te willen werken. Daar heb ik de jongens het afgelopen seizoen meerdere keren een compliment voor mogen maken. Daarnaast heb ik ook het voorrecht dat ik een kwalitatief sterke staf om me heen heb waarmee ik enorm prettig samenwerk. Deze waardering komt hun net zo goed toe. Als ik kijk naar het lijstje genomineerden en de trainers die mij voor zijn gegaan met het winnen van deze award, dan maakt dat deze onderscheiding extra bijzonder. Niet in de laatste plaats om de naam van een groot oud-trainer als Rinus Michels die het draagt.”

In de eerste divisie ging de prijs voor beste trainer naar Dick Lukkien, die erin slaagde met FC Emmen in één jaar terug te keren naar de eredivisie. Wim Jonk (FC Volendam), Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Rob Penders (FC Eindhoven) waren de andere genomineerden.

Alle hoofdtrainers uit het betaalde voetbal mochten hun stem uitbrengen.

Bert van Marwijk kreeg de oeuvreprijs toegewezen. De 70-jarige trainer won in 2002 met Feyenoord de UEFA Cup en bereikte acht jaar later met het Nederlands elftal de finale van het WK, waarin Spanje na verlenging met 1-0 te sterk bleek.

De oeuvreprijs wordt niet elk jaar uitgereikt. Eerder viel de prijs ten deel aan onder anderen Louis van Gaal, Johan Cruijff, Foppe de Haan, Kees Rijvers, Leo Beenhakker en Dick Advocaat.

De uitreiking van de prijzen was zondag in een hotel in Garderen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws