Amateurvoetbal in de regio: Venlosche Boys en SC Irene stelden dit seizoen teleur, in tegenstelling tot MVC

Venlosche Boys stelde teleur dit seizoen.

Venlosche Boys stelde teleur dit seizoen. © Bas Quaedvlieg

Venlo -

Eersteklasser Venlosche Boys en derdeklasser Sportclub Irene werden gezien als kandidaten voor promotie. Beide teams lukte het niet. Met MVC heeft Noord-Limburg wel weer een tweedeklasser.

Qasim Hakim

Venlosche Boys sprak niet direct de ambitie uit om kampioen te worden in de eerste klasse, maar had daar wel het spelersmateriaal voor. Onder de nieuwe trainer Joeri Janssen werd in eerste instantie het doel gesteld om bij de eerste vijf te eindigen, een hoger rangschikking was meegenomen. Zelfs dat lukte echter niet.

Venlosche Boys stelde zwaar teleur in de eerste klasse door uiteindelijk als zesde te eindigen. Janssen haalde weliswaar terecht aan dat hij vaak niet in dezelfde samenstelling kon spelen door de nodige blessures, maar evengoed kon hij doorgaans wel een representatief elftal neerzetten dat vaak een veldoverwicht had en de nodige kansen wist te creëren. Venlosche Boys liep echter vaak in een fuik: aanvallen, kansen creëren, maar deze vervolgens missen. Vaak werd de ploeg van Janssen in de omschakeling verrast. De trainer constateerde dit vrij snel, maar weigerde zijn manier van spelen aan te passen. Met als gevolg dat Venlosche Boys vaak tegen zeperds aanliep met een zeer teleurstellend eindresultaat als gevolg: plaats zes.

Kampioenschap

Even verderop in Maasbree was het resultaat wel heilig en wist MVC’19 zich in de derde klasse C te kronen tot kampioen. Hoofdtrainer Tom van Bergen gaf wel vaker toe dat de titel er niet zozeer eentje was van zijn hand. ,,Ik beschik over extra kwaliteiten in de derde klasse en daar heb ik ontzettend veel voordeel bij’’, aldus de coach die doelde op doelman Tim van Renselaar, spelbepaler Marco Daniëls en spits Ron van den Kerkhof. Een realistische weergave van de coach die ook niet schroomde om zich aan te passen aan de tegenstander.

Naïef?

Iets waar ze in Tegelen nog wat van kunnen leren. Sportclub Irene beschikte in de derde klasse over een grote en sterke selectie, maar net zoals zijn collega Joeri Janssen is Eric Caasenbrood een trainer die weigert om op een andere manier te spelen als er wel om wordt gevraagd. Is het naïef of een kwestie van lef tonen? Dat vult iedere liefhebber en kenner anders in. Irene kende echter ook veel blessuregevallen waardoor Caasenbrood net zoals zijn collega Janssen twee klassen hoger vaak niet in dezelfde samenstelling kon spelen. Niet kunnen beschikken over je beste mensen betekent echter ook dat je als trainer concessies moet doen. Irene haalde in tegenstelling tot Venlosche Boys wel nog de nacompetitie – voor promotie naar de tweede klasse – waarin het in de tweede ronde onderuit ging tegen KVC Oranje.

Versterkingen

Caasenbrood blijft volgend jaar aan en ziet zijn selectie versterkt worden met Martijn Samson en Thiemo Vanmaris. Twee spelers met extra kwaliteiten en daarmee is Irene voor volgend seizoen misschien wel de absolute titelkandidaat. Zeker nu MVC is gepromoveerd en Baarlo Michiel Hanssen kwijtraakt.

En Venlosche Boys? Het raakt in Sjors Boots zijn beste speler kwijt, terwijl Samson dus naar Irene trekt. Paul Wienhoven en Joost Peeters stoppen met prestatief voetballen en gaan in lager elftal bij Baarlo voetballen. Verder blijft de selectie vooralsnog zo goed als intact. Er is een aantal spelers dat mogelijk nog stopt vanwege studie of werk. Voor Janssens opvolger Chris Burhenne wordt het dus geen makkelijke taak om komend seizoen wel een rol van betekenis te gaan spelen.