Vluchtauto ontsnapte tbs’ers Pompekliniek gevonden

Hier slaan de tbs’ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster op de vlucht. 

Hier slaan de tbs’ers Luciano Dijkman en Sherwin Windster op de vlucht. © Politie

De politie heeft de vluchtauto van de twee tbs’ers die vorige week uit de Pompekliniek in Nijmegen ontsnapten, gevonden. Een Amsterdammer is aangehouden, maar inmiddels weer vrijgelaten. Luciano Dijkman en Sherwim Windster zijn nog spoorloos.

Gerda Frankenhuis en Mick van Wely

Dat laat de landelijke eenheid van de politie aan De Telegraaf weten. De wagen die door de twee werd gebruikt blijkt vorige week donderdag al getraceerd te zijn. De Amsterdammer die werd opgepakt is geen verdachte meer. De politie wil verder niets zeggen over de man en het onderzoek naar de wagen.

Maandagavond vraagt de politie aandacht voor de ontsnapping in het programma Opsporing NL op RTL. In de uitzending wordt een recentere foto van Luciano Dijkman getoond, dan eerder is verspreid. De politie zegt er rekening mee te houden dat het duo is opgesplitst en dat Dijkman (24) en Windster (27) een andere uiterlijk hebben aangenomen.

De twee zijn levensgevaarlijk. Dijkman heeft een reeks zeer gewelddadige overvallen op zijn naam staan en wist eerder te ontsnappen. Ook Windster heeft een zeer gewelddadig verleden. Hij schoot in 2015 in Tilburg iemand dood bij een woningoverval. Eerder was al veroordeeld voor een dodelijke steekpartij. De politie ziet Dijkman als de slimste van de twee. Het duo wist te ontsnappen door met een slijptol een hek door te knippen

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws