Tientallen dode migranten aangetroffen in vrachtwagen in Texas

 

 © De Telegraaf

In San Antonio, in de Amerikaanse staat Texas, zijn 46 migranten dood aangetroffen in een vrachtwagen.

redactie

Dat aantal is bevestigd door de brandweer van de stad. De autoriteiten vonden zestien overlevenden, waaronder vier minderjarigen, in de vrachtwagen. Zij zijn met symptomen van een zonnesteek en oververhitting naar het ziekenhuis gebracht. Onder de doden waren geen minderjarigen. Er zijn drie verdachten aangehouden.

De vrachtwagen werd aangetroffen naast het spoor in een afgelegen gebied in het zuidwesten van de stad. Volgens The Washington Post werd de vrachtwagen gevonden door een afdeling van de Amerikaanse immigratiedienst die zich specialiseert in mensensmokkel. De Mexicaanse consul is op weg naar de plek waar de vrachtwagen werd gevonden. Het is nog onbekend welke nationaliteit de slachtoffers hebben.

San Antonio ligt op zo’n 250 kilometer van de Mexicaanse grens. Maandag werd het er 39,4 graden met een hoge luchtvochtigheid.

Biden

De Texaanse gouverneur Greg Abbott geeft in een tweet president Joe Biden de schuld van de tragedie. „Ze zijn het gevolg van zijn open grenzenbeleid. Ze laten de dodelijke gevolgen zien van zijn weigering om de wet toe te passen.” Het Amerikaanse grensagentschap zal dit jaar naar verwachting 2 miljoen migranten aanhouden aan of nabij de grens, wat het recordjaar van vorig jaar, met 1,73 miljoen aanhoudingen, zal overtreffen.

Lees ook: Reconstructie: migrant Tran Ngoc Hieu stikte in koeltruck des doods nadat hij uit opvang Cadier en Keer was weggelopen

In 2019 vond een dergelijk drama plaats in Europa. In de Britse plaats Essex werd toen een koelwagen gevonden waarin 39 dode Vietnamese migranten werden aangetroffen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws