LIVE | Opnieuw boeren richting huis minister Van der Wal: ‘Situatie loopt uit de hand’

Boeren verzamelen zich in Hierden. 

Boeren verzamelen zich in Hierden. 

Op meerdere plekken langs snelwegen in Nederland zijn hooibalen in brand gestoken, meldt Rijkswaterstaat. Boeren voeren dinsdagochtend actie tegen het stikstofbeleid van de regering. FDF heeft laten weten dat boeren van plan zijn om naar de Tweede Kamer te gaan om daar te demonstreren.

redactie

Onder meer op de A12 tussen Den Haag en Utrecht ontstonden lange files in beide richtingen. Bij Nieuwerbrug trokken rookpluimen de aandacht van weggebruikers.

Ook in andere delen van het land woedden brandjes in de buurt van een snelweg, meldt Rijkswaterstaat: onder meer op de A2 bij Beesd, de A7 bij Wijdewormer en de A15 bij Andelst.

Lees ook: En weer ging de snelweg op slot, boeren zinspelen al op volgende acties

Stikstofplannen

De boeren zijn boos over de stikstofplannen van het kabinet. De ammoniakuitstoot van de landbouw moet wat het kabinet betreft gemiddeld met 40 procent omlaag, zodat de natuur niet langer wordt overbelast. In beschermde natuurgebieden zelf mag volgens de plannen vrijwel geen uitstoot meer plaatsvinden, direct daaromheen is volgens de minister een vermindering van 70 procent noodzakelijk. Alleen dan gaat het volgens haar lukken om de stikstofbelasting op de natuur genoeg te verminderen.

    Meer lezen?

    Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

    Ik word abonnee

    Gerelateerde berichten

    Ander Nieuws