Politie deelde maandag tientallen boetes uit bij boerenacties

 

 © Jeroen Kuit

Naar schatting zijn maandag in het hele land tientallen boetes uitgedeeld bij boerenprotesten op de snelwegen.

redactie

Een woordvoerster van de korpsleiding van de politie kan geen precieze aantallen noemen, aangezien dit lastig in de systemen is na te gaan. De prioriteit van de politie ligt volgens haar bij het „zo snel mogelijk opheffen van een onveilige situatie”.

„Dat kan door het uitdelen van een boete, maar ook door een gesprek.” Het uitschrijven van boetes is volgens haar geen doel op zich.

Verboden

Het is verboden met een tractor op de snelweg te rijden. De boete hiervoor is 410 euro. Volgens de woordvoerster kunnen er om meerdere redenen bekeuringen zijn uitgedeeld, zoals het veroorzaken van een onveilige situatie op de weg of het niet volgen van een politiebevel.

Lees ook: En weer ging de snelweg op slot, boeren zinspelen al op volgende acties

Op diverse plekken in het land gingen boeren maandag de snelweg op en zorgden ze voor oponthoud, zoals op de A28 bij Zwolle en de A1 bij Holten. Ook dinsdag zijn er weer acties tegen het stikstofbeleid.

Boerenprotest 27-06. © Edward-Media

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws