Formule 1 en Mercedes veroordelen ’racistisch taalgebruik’ Nelson Piquet na harde crash Verstappen

Lewis Hamilton. 

Lewis Hamilton. © ANP/HH

De Formule 1-leiding en Mercedes hebben afstand genomen van uitspraken van voormalig wereldkampioen Nelson Piquet.

Erik van Haren

De Braziliaan (69) gebruikte tijdens een gesprek met Motorsports Talk een racistische term om naar Lewis Hamilton te verwijzen. Onderwerp van gesprek was de harde crash van Max Verstappen in Silverstone vorig jaar, nadat de Limburgse coureur werd aangetikt door de Brit. Piquet zou hem neguinho (een Braziliaanse variant van het Engelse N-woord) hebben genoemd. Hamilton won uiteindelijk de race. Verstappen heeft een relatie met de dochter van de drievoudig wereldkampioen.

Respect

De Formule 1-leiding zegt in een statement: „Discriminerende of racistische taal is in welke vorm dan ook onaanvaardbaar en hoort niet thuis in de samenleving. Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect. Zijn onvermoeibare inspanningen om diversiteit en inclusie te vergroten, zijn een les voor velen en iets waar we ons bij de F1 voor inzetten.”

Mercedes reageert ook: „Wij veroordelen in de krachtigste bewoordingen elk gebruik van racistische of discriminerende taal van welke aard dan ook. Lewis heeft het voortouw genomen in de inspanningen van onze sport om racisme te bestrijden, en hij is een echte voorvechter van diversiteit op en naast de baan. Samen delen we een visie voor een diverse en inclusieve autosport, en dit incident onderstreept het fundamentele belang om te blijven streven naar een betere toekomst.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws