Peelvierdaagse voor handbikers dit jaar met verschillende afstanden

Vier dagen handbiken door de Peel. 

Vier dagen handbiken door de Peel. © organisatie Bijzonder Mobiel 4 Daagse

Meijel -

Vier dagen handbiken dwars door de Peel. Dat kan eind volgende maand weer tijdens de Bijzonder Mobiel 4 Daagse. Inschrijven is nog mogelijk.

Marcel van Lier

Nieuw dit jaar is dat deelnemers uit twee afstanden kunnen kiezen. Naast de route van 30 kilometer kan nu ook elke dag een traject van 15 kilometer worden gefietst. De derde editie is van 26 tot 29 juli. De vierdaagse voor handbikers vond voor het eerst plaats in 2019, het jaar erna stak corona een spaak in de wielen.

De routes, met start en finish bij gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel, voeren grotendeels over egaal verharde wegen door het Peelgebied en zijn minimaal twee rolstoelen breed.

Bewegen

Doel van de Bijzonder Mobiel 4 Daagse (BM4D) is mensen met een bewegingsbeperking de kans te geven recreatief te bewegen en hen tevens te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

De Peelvierdaagse is niet alleen voor handbikers. Deelname met een scootmobiel of anders aangepast vervoermiddel is ook mogelijk. De nadruk ligt volgens de organisatie op het meedoen, niet op de prestatie.

Groepen uit de omgeving van Meijel, binnen een straal van 45 kilometer, kunnen gebruikmaken van een gratis ophaalservice. Een transportbedrijf uit Asten haalt de handbikes of scootmobielen op 24 juli op bij een centraal punt en brengt deze op 30 juli weer terug.

Deelname aan de vierdaagse kost 14,50 euro of 5 euro per dag. Aangezien het aantal startplaatsen beperkt is, raadt de organisatie aan om snel in te schrijven. Dat kan tot 30 juni via www.bijzondermobiel4daagse.nl. Daarnaast kunnen deelnemers zich elke dag aanmelden bij de start.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten