Directeur kunstbeurs Tefaf: veiligheidsprotocol werkte goed

|Algemeen directeur Bart Drenth van de Tefaf staat de pers te woord bij de internationale kunstbeurs Tefaf waar een gewapende overval heeft plaatsgevonden. 

|Algemeen directeur Bart Drenth van de Tefaf staat de pers te woord bij de internationale kunstbeurs Tefaf waar een gewapende overval heeft plaatsgevonden. © ANP / ANP

Het veiligheidsprotocol bij de kunstbeurs Tefaf in Maastricht heeft goed gewerkt. „De politie was binnen enkele minuten ter plaatse”, zegt algemeen directeur Bart Drenth over de overval dinsdagochtend.

RedactieBron: ANP

Eerder op de dag werd een van de stands op de beurs overvallen. De mensen die daar werken, zijn „heel erg geschrokken”, aldus Drenth. Terwijl de rest van de beurs weer open is, blijft deze stand gesloten en aan het zicht onttrokken.

Lees ook: Ooggetuige overval Tefaf zag man met sloophamer vitrine rammen: ‘Toen ik een wapen zag dacht ik: snel wegwezen’

Drenth wil niet ingaan op de vraag hoe de vier gewapende overvallers Tefaf konden binnenkomen. „Over onze veiligheidsmaatregelen doen we nooit mededelingen”, zei hij.

Eerder doelwit

Tefaf was eerder het doelwit van criminelen. Zo werden er in 2011 juwelen gestolen. Details daarover maakte de politie toen niet bekend. Een jaar eerder gingen dieven ervandoor met een ring en een hanger ter waarde van 860.000 euro. De sieraden werden ontvreemd in het laatste uur van de beurs en kwamen uit een stand van de Londense antiek- en juwelenhandelaar Hancocks.

Lees ook: Roermondenaar zag dief met wapen op zich af komen na overval op Tefaf: ‘Mensen zijn hier continu aan het huilen’

In 2008 werd een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro gestolen. Dat gebeurde tijdens de pre-opening. De politie arresteerde onder anderen twee vrouwen uit Mexico, die later werden veroordeeld tot vijftien maanden celstraf.

Lees ook: Twee Belgen opgepakt na gewapende overval Tefaf, jacht op verdachten duurt voort

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten