Toestel vliegschool Transavia neergestort in Zwarte Meer, instructeur en leerling overleden

Hulpdiensten ter plaatse. 

Hulpdiensten ter plaatse. © PRONEWS PRODUCTIES

De twee dodelijke slachtoffers van het vliegtuigje dat dinsdag is neergestort in het Zwarte Meer zijn twee mannen. Het gaat om een 63-jarige instructeur en een 24-jarige leerling-vlieger, meldt de vliegschool Zelf Vliegen waarvan het toestel was.

RedactieBron: ANP

De twee mannen zitten nog in het vliegtuig, de berging van het toestel is nog bezig, meldde de politie rond half zes in de middag. Het is nog onduidelijk hoelang dat zal duren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Transavia

De politie doet onderzoek naar de crash. Het kleine vliegtuigje, met ruimte aan boord voor twee personen, stortte dinsdagochtend neer in het Zwarte Meer, dat tussen Flevoland en Overijssel ligt.

Het toestel van het type Blackshape Gabriel was rond kwart voor elf in de ochtend opgestegen vanaf Lelystad Airport. Het ging om een praktijkvlucht in het kader van het opleidingsprogramma voor piloten van Transavia, aldus de vliegschool, die zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden.

Lees ook: Slachtoffers neergestort vliegtuigje Calandkanaal gevonden

Zelf Vliegen is de vliegschool waar toekomstige piloten van Transavia hun opleiding volgen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeval.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws