Voetbalsters winnen in kwalificatie voor WK van Belarus

Jill Roord viert haar openingstreffer met Lieke Martens. 

Jill Roord viert haar openingstreffer met Lieke Martens. 

De Nederlandse voetbalsters hebben gewonnen van Belarus, in het kader van de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. In Enschede werd het 3-0 voor de formatie van bondscoach Mark Parsons. Oranje staat nu weer op de eerste plaats in de groep, voor IJsland.

RedactieBron: ANP

Al na iets minder dan een kwartier kwam Oranje op voorsprong. Jill Roord tikte in bij de ‘eerste’ paal, na een voorzet van de Limburgse Lieke Martens. Aniek Nouwen kopte na ongeveer een uur de 2-0 binnen. Ze deed dat na een voorzet van Sherida Spitse. In de slotfase scoorde ook Lineth Beerensteyn nog.

Met het oog op de naderende Europese titelstrijd vond Martens dat Oranje nog wel wat meer mag laten zien. „We mogen tevreden zijn met dit resultaat, maar straks op het EK mag het nog wel wat beter”, zei ze bij de NOS . „We kunnen dat ook wel, want in dit team zit heel veel potentie. Daarom heb ik er ook alle vertrouwen in. We hoeven ook niet te kritisch te zijn, maar we mogen best iets meer van onszelf eisen.”

Lees ook: Oranje-keepster Sari van Veenendaal heeft na blunders geen tijd voor zelfmedelijden

De KNVB wilde aanvankelijk niet uitkomen tegen Belarus, het land dat betrokken is bij de oorlog in Oekraïne, maar kwam daarvan terug omdat andere landen geen boycot overwogen. Wel besloot de bond vervolgens in Enschede zonder toeschouwers te voetballen.

Onlangs verloren de Nederlandse vrouwen in Leeds nog een oefenduel met Engeland, 5-1. In juli speelt Oranje op het Europees kampioenschap.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander nieuws