Autoriteiten zetten streep door oefenwedstrijd van Roda JC tegen Anderlecht

 © Ermindo Armino

De geplande oefenwedstrijd Roda JC-RSC Anderlecht gaat niet door. De lokale autoriteiten geven geen toestemming voor het spelen van het duel, dat gepland stond voor zaterdag 2 juli.

Emil Visser

De club laat weten dat dit ‘tegen alle verwachtingen en eerdere communicatie in’ gaat. „Wij zijn hier verbaasd en vooral teleurgesteld over. We keken enorm uit naar deze wedstrijd, in ons eigen huis, voor ons publiek.”

Streep

De lokale driehoek, met daarin de gemeente Kerkrade, de politie en justitie, hebben nu een streep gezet door de komst van de Belgische topclub naar Zuid-Limburg.

De gemeente laat weten dat de afspraak bij een vriendschappelijk duel is, dat er geen politie inzet nodig is om de veiligheid in de openbare orde te organiseren en te garanderen.

Veiligheidsrisico

„Het oefenduel zou alleen toegankelijk zijn voor Roda JC-supporters. Het veiligheidsrisico zit in mogelijke supportersbewegingen van de bezoekende club. Extra politie-inzet hierop is niet wenselijk. Wij kunnen niet anders dan het duel afgelasten”, aldus burgemeester Petra Dassen.

Lees ook: Jurgen Streppel laat in eerste oefenduel Roda JC alleen jeugdspelers opdraven: 13-0 tegen HAC

De wedstrijd had de eerste serieuze oefenpot moeten zijn voor Roda in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club had aangegeven dat alleen seizoenkaarthouders aanwezig mochten zijn in het stadion. Tevens was er ook een meet & greet met de spelers en technische staf gepland.

De club belooft met een alternatief te komen op een later tijdstip.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws