Coassistenten Zuyderland aan de slag als coach voor patiënten

 

 © ANP

Heerlen -

Om patiënten te ondersteunen zet Zuyderland MC coassistenten in als coach. Recent is een tweede pilot van het onderwijsprogramma ‘Co als coach’ succesvol afgerond.

redactie

„De conclusie mag getrokken worden dat het voor zowel studenten als patiënten een duidelijke meerwaarde heeft”, zo staat te lezen op de website van Zuyderland. „Studenten ontwikkelen aan de zijde van de patiënt empathisch vermogen en patiënten worden ondersteund in het verhelderen en verwoorden van hun vragen en voorkeuren.”

In samenwerking met Stichting Mens Achter Patiënt (MAP) worden geïnteresseerde coassistenten getraind en begeleidt in hun rol als coach. „De training is gericht op ‘samen beslissen’, de patient journey en communicatie- en coachingvaardigheden. Vervolgens worden de coaches gekoppeld aan patiënten die zich hiervoor vrijblijvend hebben aangemeld.”

De coach begeleidt een patiënt voor, tijdens en na het consult waarbij hij of zij niet op de stoel van de behandelend arts zit maar als coach naast de patiënt. Met name bij het maken van een keuze voor een behandeling. In het najaar van 2022 gaat een nieuw Co als Coach traject van start.

Kijk voor meer informatie op www.zuyderland.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Heerlen

Gemeenteberichten