Waterschap en Beekdaelen pakken overlast in Schinnens buurtschap Hegge aan

Bewoners zijn tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de maatregelen door Josette Van Wersch van het Waterschap Limburg en wethouder Jan Hermans (Vernieuwingsgroep) van Beekdaelen. 

Bewoners zijn tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de maatregelen door Josette Van Wersch van het Waterschap Limburg en wethouder Jan Hermans (Vernieuwingsgroep) van Beekdaelen. © Johannes Timmermans / Waterschap Limburg

Schinnen/Sittard -

Waterschap Limburg en gemeente Beekdaelen tekenden dinsdag voor een oplossing van de wateroverlast in het Schinnense buurtschap Hegge.

Geertjan Claessens

Bij stevige buien trad afgelopen jaren meermaals wateroverlast op in de vorm van overstromingen en modderstromen. Toenmalig wethouder Jeanette Quadvlieg (Vernieuwingsgroep) meldde in 2018 dat enkele woningen in de Hegge onbewoonbaar werden verklaard door modderstromen na heftige regen.

Lees ook: Woningen in Schinnen onbewoonbaar verklaard na ‘tsunami van modder’

Daar willen Beekdaelen en het waterschap nu een einde aan maken, met maatregelen als de aanleg van een buffer van 2800 kubieke meter en verbetering van een sloot en de afvoer om de stromen hemelwater in goede banen te leiden.

Lees ook: Beekdaelen trekt 1,5 miljoen uit om verkeer en water rond A76 in goede banen te leiden

De maatregelen maken deel uit van het programma Water in Balans. Wateroverlast tegengaan is steeds harder nodig doordat het steeds vaker harder regent door de klimaatverandering, waardoor in de regio levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De maatregelen kosten volgens een voorlopige ruwe schatting 1,2 miljoen. Waarschijnlijk start het werk volgend jaar en duurt de uitvoering drie tot vier maanden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Sittard-Geleen

Gemeenteberichten