Exclusieve excursie in groeve ’t Root bij Bemelen

 

 © Het Limburg Landschap

Margraten -

Het Limburgs Landschap organiseert op zondag 3 en zaterdag 9 juli vanaf 10.00 uur een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen. Deze is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap.

Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele konikpaarden zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Aanmelden is verplicht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Eijsden-Margraten

Gemeenteberichten