Tijdelijke asielzoekers in sporthal De Geusselt maken graag gebruik van kans om te sporten

 

 © Facebook/Gemeente Maastricht

MAASTRICHT -

Asielzoekers en hun kinderen die tijdelijk in Sporthal De Geusselt in Maastricht verblijven sporten ook op het complex. Ze staan te popelen om mee te doen, zien de activiteitenbegeleiders.

Redactie,

Maastricht Sport organiseert van maandag tot en met donderdag verschillende beweegactiviteiten voor asielzoekers die tijdelijk verblijven in Sporthal Geusselt. De medewerkers in hun rode polo’s worden vol enthousiasme ontvangen, meldt de gemeente op Facebook. „Zowel kinderen, jongeren als volwassenen staan te popelen om deel te nemen aan een activiteit. Van skaten en dansen tot een potje voetbal.”

„Ik gun iedereen het allerbeste, maar bij dit artikel krijg ik een rare bijsmaak”, reageerde een Maastrichtse. „Doen jullie dit ook gratis voor de kinderen van Maastricht? De kinderen waarvan de ouders zulke activiteiten niet kunnen betalen?”

Lees ook: 150 asielzoekers uit Ter Apel tijdelijk in sporthal Maastricht

Beweegprogramma

„Dat doen we! Goed dat je het vraagt”, antwoordde een communicatiemedewerker. „Het zomerprogramma met allerlei superleuke en vooral gratis activiteiten staat voordat de schoolvakantie begint op de website van Maastricht Sport. Afgelopen tijd organiseerden we op woensdagmiddag in Caberg en Wyckerpoort leuke activiteiten voor alle kinderen in Maastricht. En iedere schoolvakantie is er sowieso een beweegprogramma voor kinderen in Maastricht. ”

Nieuwsbrief

Men kan zich ook abonneren op de nieuwsbrief van de gemeente: https://www.gemeentemaastricht.nl/contact-en.../nieuwsbrief.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Van onze partners

Maastricht

Gemeenteberichten