Valkenburg staat stil bij leed wateroverlast van vorig jaar

 

 © ING Image.

Valkenburg -

De gemeente Valkenburg aan de Geul staat woensdag 13 juli stil bij de wateroverlast die het gebied op 13 en 14 juli in 2021 trof.

,,Op 13 en 14 juli 2021 werden wij getroffen door een natuurramp en werden woningen, bedrijven en instellingen getroffen door een ongekende overstroming. Nadat het water verdween nam ook langzamerhand de aandacht af voor de gevolgen die ons persoonlijk hebben geraakt. Inmiddels is een jaar voorbij, is veel opgeruimd en hersteld maar voor velen wordt de dag nog steeds beheerst door de ramp, het verdriet en de pijn, onzekerheid, zorgen en problemen die zijn achtergebleven. Op woensdag 13 juli willen wij samen met u stilstaan bij de overstroming, elkaar treffen, aandacht schenken en verhalen met elkaar delen over wat er sindsdien is gebeurd. Die avond brengen wij ook samen door met onze hulpverleners van de brandweer, politie en reddingsbrigade’’, valt er onder meer te lezen op de Facebookpagina van de gemeente.

Het treffen vindt vanaf 20.00 uur op twee plekken plaats. In Schin op Geul, waar de eerste overstroming plaatsvond, en in Houthem-Sint Gerlach, waar het water weer verdween. Vervolgens loopt de menigte vanaf 21.30 uur met lampionnen vanuit de beide dorpskernen naar het centrum van Valkenburg. Daar wordt gezamenlijk stilgestaan bij de watersnoodramp.

Lees ook: Bij watersnood ingestorte brug Emmalaan in Valkenburg wordt toch hersteld

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee
Valkenburg aan de Geul

Gemeenteberichten