Bibliotheek Maas en Peel organiseert rondleiding door voedselbos

 

 © Bibliotheek Maas en Peel

Grashoek

Bibliotheek Maas en Peel, met vestigingen in de gemeente Beesel en Peel en Maas, organiseert een zaterdag 9 juli van 10.30 uur tot 12.00 uur een rondleiding door het voedselbos in Grashoek.

Initiatiefneemster en beheerder Miriam Willems uit Meijel vertelt over het ontstaan van het voedselbos en hoe dit verder ontwikkeld wordt in de toekomst is bij Kwakvors in Grashoek. Een voedselbos is een stuk land waar bomen en struiken geplant worden die eetbaar zijn of waar eetbare zaken aan groeien. Een soort natuurlijke landbouw, voor zowel mens als dier.

Het voedselbos ligt aan de Grashoekse kant van de Helenavaart. Via de nabijgelegen fietsbruggetjes is het gemakkelijk de twee kanalen over te steken en richting Meijel te wandelen. Het voedselbos wordt dan ook onderdeel van het al bestaande Struinpad van Stichting VEEN. Dat pad loopt van Grashoek naar Meijel en op verschillende plekken zijn voorlichtingspanelen, picknicktafels, grondwatermeters en QR-codes geplaatst die meer informatie geven.

Aanmelden kan hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Peel en Maas
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten