Nyls Korstanje verbetert bijna dertien jaar oud record van Joeri Verlinden

Nyls Korstanje. 

Nyls Korstanje. © ANP / EPA

Zwemmer Nyls Korstanje heeft in Amsterdam een Nederlands record op de kortebaan neergezet. Hij verbeterde op de 100 meter vlinderslag het bijna dertien jaar oude record van Limburger Joeri Verlinden.

Redactie

De 23-jarige Korstanje tikte in het Sloterparkbad in de series aan in 49,49 seconden. Verlinden had jarenlang het record op zijn naam staan met 49,86. Korstanje heeft met 22,35 ook het Nederlands kortebaanrecord op de 50 vlinder in bezit. Op de langebaan is hij eveneens de snelste Nederlander op beide afstanden.

„Het rijtje is compleet nu. Alle Nederlandse records op de 50 en 100 vlinderslag, want de 200 vlinder ga ik niet zwemmen namelijk”, zei de Nijmegenaar, die zich kwalificeerde voor het WK in het 25 meterbad van eind dit jaar in Australië. „Omdat ik in Amerika studeer, is dit bijna de enige mogelijkheid om me te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in december in Melbourne. Ik ben er heel blij mee.”

Ook Thom de Boer zette een Nederlands record neer. De Boer scherpte op de 50 meter vrije slag in de series zijn nationale record aan van 20,84 naar 20,78 seconden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Ander Nieuws