Video: Zhou stapt ongedeerd uit auto na megaklapper in F1: ‘Halo heeft me gered’

Guanyu Zhou maakte zondagmiddag vlak na de start een megacrash. © ANP/HH

De schrik zat er zondagmiddag aan het begin van de Grand Prix van Engeland meteen gigantisch in, nadat Zhou vlak na de start een megaklapper maakte.

Redactie

De Chinees van Alfa Romeo knalde na contact met George Russell met zijn bolide over de kop over de bandenstapel heen. Het duurde lang voordat bekend werd hoe het er met hem aan toe was, maar de opluchting was enorm toen bleek dat hij ’oké’ was. Hij werd door een speciaal team uit zijn wagen bevrijd en met een stretcher afgevoerd. Zijn team heeft inmiddels bekendgemaakt dat hij geen noemenswaardig letsel heeft overgehouden aan de crash. De 23-jarige coureur heeft de medische post van het circuit op Silverstone inmiddels ’fit’ verlaten.

De gigantische crash van Guanyu Zhou in beeld. © ANP/HH

Op Twitter laat Zhou weten dat hij ’ok’ is. „De halo heeft me gered vandaag. Bedankt voor alle lieve berichten!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

George Russell stond na het incident stil langs het asfalt en rende naar zijn collega toe om te kijken hoe het met hem ging. Hij is niet de enige coureur die betrokken raakte bij een incident. Alexander Albon kreeg Sebastian Vettel in de achterkant van zijn auto en crashte daarna ook hard. Hij kwam stevig in aanraking met Esteban Ocon en Yuki Tsunoda. Albon is inmiddels ook gearriveerd in het medical centre en ook met hem gaat het gelukkig ’oké’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws