Weer Nederlands succes in Tour: Groenewegen wint derde etappe

Van Aert kijkt naar links en weet genoeg: Groenewegen wint. Ook Sagan (l) wijst de winnaar aan. 

Van Aert kijkt naar links en weet genoeg: Groenewegen wint. Ook Sagan (l) wijst de winnaar aan. © AFP

De derde etappe in de Tour de France is een prooi geworden voor Dylan Groenewegen. Tijdens de 183 kilometer tellende rit van Velje naar Sønderborg op Deens grondgebied kwam de Nederlandse renner als eerste over de meet na een massassprint. Er was een finishfoto voor nodig. Wout van Aert werd weer tweede.

Redactie

De Belg werd tijdens de proloog al tweede achter verrassing Yves Lampaert en een dag later tweede achter Fabio Jakobsen.

Bolletjestruidrager Magnus Cort kleurde de rit tijdens de laatste etappe in Denemarken. De Deen reed lang alleen vooruit in zijn bergtrui en liet zich met vijf minuten voorsprong uitgebreid fêteren door het publiek in zijn thuisland. Natuurlijk werd hij ingelopen en dus konden de sprintersploegen zich opmaken voor een massaspurt, net als zaterdag. Daarin bleek Groenewegen nipt de rapste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Remmen

Het is na de zege van Fabio Jakobsen al het tweede Nederlandse succes deze Tour de France. Jakobsen kwam in de slotfase van deze rit te snel de bocht door, waardoor hij hard moest remmen en teveel snelheid verloor voor de eindsprint.

Groenewegen had voor het laatst in 2019 een etappe in de Tour gewonnen. Van Aert behield de gele leiderstrui. De Tourkaravaan verplaatst zich nu naar Noord-Frankrijk, waar dinsdag de vierde etappe voert van Duinkerke naar Calais.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws