Limburgse imkers houden open huis tijdens Landelijke Open Imkerdagen

 © ING Image.

Maastricht -

De Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) houdt zaterdag 9 en zondag 10 juli voor de elfde keer de Landelijke Open Imkerijdagen.

Op verschillende locaties verspreid door het hele land houden imkers open huis. Negen daarvan zijn in Limburg: Mechelen, Merkelbeek, Posterholt, Weert, Haelen, Venlo, Grashoek, Melderslo en Velden.

Tijdens deze open imkerijdagen nemen imkers de bezoekers mee in de wereld van de bijen en laten ze zien wat een imker precies doet en waarom. Daarnaast geven ze praktische tips hoe mensen zelf kunnen bijdragen aan een beter leefklimaat voor bijen.

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Vooral hun leefklimaat en daarmee het aanbod van dracht, ofwel voedsel, staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Het is daarom van groot belang de leefomgeving zo bijvriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.

Lees ook: Terugkeer rode wouw duidt voorzichtig op herstel van natuur in Geuldal tussen Valkenburg en Gulpen

Meest gelezen

Van onze partners

Gulpen-Wittem

Gemeenteberichten