Ladies Tour kent dit jaar drie aankomsten in Limburg

Beeld van vorig jaar uit de Ladies Tour. © Ermindo Armino

De Simac Ladies Tour komt ook dit jaar weer door Limburg. Een van de belangrijkste etappekoersen in het vrouwenwielrennen kent drie aankomsten in de provincie. Een sprintetappe met finish in Gennep, een zware heuvelrit over de Cauberg met aankomst in Landgraaf en een tijdrit in Sittard-Geleen.

Tom van der Wilt

De koers staat van 30 augustus tot 4 september op de kalender. Is het de eerste drie ritten aan de sprinters, waarvan Gennep als traditiegetrouwe aankomstplaats de laatste van het trio is, is het daarna het woord aan de vrouwen die goed bergop kunnen fietsen.

De koninginnenrit kent zowel start als finish in Landgraaf en gaat over 137 kilometer, waarin achttien beklimmingen moeten worden bedwongen. Na de start wordt er koers gezet naar Ubachsberg. Dan volgen drie omlopen van ruim veertig kilometer met iedere keer zes beklimmingen waaronder dus de Cauberg. Daarna gaat het terug naar Landgraaf met finish op Megaland.

Een dag later komen de tijdrijders aan hun trekken als er 17,8 kilometer tegen de klok moet worden verreden in Sittard-Geleen. De route voert over een glooiend parcours met twee venijnige klimmetjes, waaronder de aankomst bovenop Watersley.

Op de slotdag valt de beslissing als de rensters in en rond Arnhem een aantal keer de Posbank krijgen voorgeschoteld.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws