Brit Norrie in halve finale op Wimbledon tegen Djokovic

Cameron Norrie. © ANP / EPA

Cameron Norrie staat voor het eerst in de halve finale van een grandslamtoernooi. De 26-jarige Brit deed dat dinsdag voor eigen publiek op Wimbledon.

Redactie

Norrie versloeg in een spannend duel, dat 3,5 uur duurde, de Belg David Goffin in vijf sets: 3-6 7-5 2-6 6-3 7-5. Goffin stond twee dagen eerder tegen de Amerikaan Frances Tiafoe al 4,5 uur op de baan.

De als negende geplaatste Norrie plaatste in de beslissende set bij 5-5 de beslissende break. Voor een plek in de eindstrijd speelt hij tegen Novak Djokovic, de Servische nummer 1 van de plaatsingslijst. Djokovic won eerder op de dag, eveneens in vijf sets, van de Italiaan Jannik Sinner.

Goffin

Goffin evenaarde met het bereiken van de kwartfinales zijn beste prestatie op Wimbledon. Eerder kwam de Belg in 2019 zo ver. Vorig jaar moest Goffin Wimbledon aan zich voorbij laten gaan door aanhoudend blessureleed.

Norrie is de eerste Brit sinds Andy Murray in 2016 die in de halve finales van Wimbledon staat. „Ik moet nu terugdenken aan al het harde werk en alle opofferingen die ik heb moeten doen. Het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen”, zei Norrie, die uitkijkt naar het treffen met Djokovic. „Ik denk dat ik in shock ben als ik een wedstrijd als deze win.”

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws