Bijna twintig tips over verdachten van roof op Tefaf

Het MECC werd na de overval direct ontruimd.  © Johannes Timmermans

Bij de politie zijn tot nog toe 19 tips binnengekomen over de roof van juwelen op kunstbeurs Tefaf in Maastricht.

Redactie

Vijf verdachten waren volgens de politie vorige week dinsdag bij deze roof op klaarlichte dag betrokken. De tips kwamen binnen na een uitzending hierover in het RTL5-programma Opsporing NL van afgelopen maandag.

Vier mannen kwamen afzonderlijk binnen in het beursgebouw. Ze hoefden slechts een toegangsbewijs te laten zien en konden ongehinderd hun weg vervolgen. Eenmaal binnen liepen de vier samen naar de stand van een juwelier, waarbij een van hen een grote hamer onder zijn jas vandaan haalde en insloeg op de vitrine met juwelen. De anderen hielden mensen weg uit de omgeving van de vitrine onder dreiging met automatische vuurwapens.

Lees ook: Meer duidelijk over Tefaf-rovers: ze zijn herkenbaar op nieuwe beelden te zien en ze blijken op elektrische steps te zijn gevlucht

De verdachten in beeld. © Politie

Vijfde verdachte

Volgens de politie is waarschijnlijk een vijfde verdachte bij de zaak betrokken. Deze verdachte zou de toegangsbewijzen een dag van tevoren hebben gekocht voor de vier overvallers. De verdachten, die vermomd waren, vluchtten na de roof van de juwelen op elektrische steps en stapten verderop waarschijnlijk in een auto.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten