Twintig mogelijke gevallen van needle spiking op festival in Luik

Festival Les Ardentes in Luik. © ANP/De Telegraaf

Op het festival Les Ardentes in Luik zijn donderdag en vrijdag twintig mogelijke gevallen van ‘needle spiking’ gemeld, heeft het Belgische Rode Kruis zaterdagavond bekendgemaakt. Het is niet bekend of er ook meldingen bij de politie zijn gemaakt.

redactie

De laatste tijd zijn in verschillende landen vaker meldingen van mensen die zeggen tijdens het uitgaan met een naald te zijn geprikt en die vermoeden dat ze met drugs zijn ingespoten. Over dit fenomeen ‘needle spiking’ is veel onduidelijk.

In mei werd een tienerfestival in het Belgische Hasselt stilgelegd nadat zo’n vijftien bezoekers onwel waren geworden. Een van hen zou hebben aangegeven even daarvoor een prik te hebben gevoeld, hoewel urineresultaten van de vermeende slachtoffers allemaal negatief waren. Op last van justitie werd wel bloed afgenomen voor verder onderzoek.

Lees ook: Denk je gedrogeerd te zijn? Tip: vang je plas op en ga naar de politie!

In Nederland zijn tot nu toe tientallen meldingen van mogelijke ‘needle spiking’ bij de politie binnengekomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws