PI Vught ontkent verhalen over omgekochte bewakers in de EBI

Gevangenen van PI Vught verstoorden de dodenherdenking met geschreeuw. © ANP XTRA

De Penitentiaire Inrichting in Vught ontkent het verhaal dat medewerkers van de Extra Beveiligde Inrichting zijn omgekocht door Ridouan Taghi.

Redactie

„Tot op heden zijn er geen concrete aanwijzingen die duiden op verwijtbaar gedrag door medewerkers”, zegt een woordvoerster van de gevangenis tegen het Brabants Dagblad.

De woordvoerster vindt het „kwetsend voor medewerkers om op deze manier in diskrediet gebracht te worden”. „Het doet geen recht aan het werk dat zij dag in, dag uit doen.”

Lees ook: ‘Taghi gaf vanuit EBI opdracht om eigen zwager lesje te leren’

Volgens NRC zou Ridouan Taghi vanuit de EBI meerdere keren contact hebben gehad met de buitenwereld. Zo zou hij in november 2020 diverse malen over en weer hebben gecommuniceerd met de Italiaanse maffiabaas Raffaelle Imperiale. Taghi zou hierbij hulp hebben gekregen van een of meerdere gevangenisbewaarders.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws