Inwoners van Kerkrade kunnen hun voertuig laten zegenen

Archieffoto Inzegening door pastoor Smeets in Rimburg. © Peter Trompetter

Kerkrade
redactie

In het weekend van 23 en 24 juli, vlak voor het begin van de zomervakantie, kunnen inwoners van Kerkrade hun auto, brommer, scootmobiel of fiets, na afloop van een aantal kerkdiensten laten zegenen.

Het zegenen van een voertuigen is een oude traditie die vorig jaar in het parochiecluster Kerkrade-West in ere werd hersteld. „De inzegening hangt nauw samen met St. Christoffel, de patroonheilige voor de reizigers”, legt pastoor Frank Sweer uit.

„In de zomervakantie zijn veel mensen onderweg, maar ook door het jaar heen maken mensen in hun vrije tijd en voor hun werk gebruik van allerlei vervoersmiddelen. Iedereen hoopt altijd veilig zijn bestemming te bereiken en ook weer thuis te komen.”

Het inzegenen vindt plaats aansluitend aan de vieringen op zaterdag 23 juli in de St. Jozefkerk van Kaalheide/Heilust om 18 uur en op zondag 24 juli om 9.30 uur in de kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen van Terwinselen en om 11.15 uur in de H.Martinuskerk van Spekholzerheide/Gracht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Kerkrade

Gemeenteberichten